Stort og småt fra vores verden

10.032.000 solgte biografbilletter i 2023 - se hvilke film der var størst!

Barbenheimer blev årets helt store vinder!

Danske Biografer og brancheforeningen Fafid har netop offentliggjort biograftallene for 2023 og der er glæde at spore fra begge parter.

Efter nogle udfordrende år med corona sælger biograferne nu for 2. år i træk over 10 mio. billetter og markedet menes at være godt på vej tilbage til normalen før Covid-19.

Direktør for Danske Biografer, Michael Valentin, udtaler i en pressemeddelelse:

“Alle i branchen har holdt vejret i årene efter Coronaen fordi vi godt vidste, at det ville blive nogle definerende år for biograferne. Hvor lang og mørk en skygge vil nedgangen i filmproduktionen kaste og havde danskerne glemt biografens magi? Men tallene og titlerne viser med al tydelighed, at hvis vi har de rigtige film strømmer danskerne i biografen.”

At de rette film får folk til at strømme i biografen, fik vi allerede bekræftet i sommers hvor ”Barbie” og ”Oppenheimer”, fik fællesbetegnelsen ”Barbenheimer”. De to film skabte en fantastisk biografsommer og stod for et samlet billetsalg på over 1,1 mio billetter.

I Danmark er vi altid begunstiget af at være dygtige filmmagere og det har igen afspejlet biografåret, hvor 24,88 % af de solgte biografbilletter er gået til danske film.
Og de danske produktioner pryder derfor også årets top-10-liste over biograffilm med flest solgte billetter.

Se listen for 2023 her: