Stort og småt fra vores verden

10 must-see film hen over sommeren!

Bookascreen giver et bud på sommerens film

Vi er trådt ind i forårets sidste måned, og sommeren er lige rundt om hjørnet. Og hvilken sommer det bliver!
Sommermånederne er tætpakkede med den ene vilde premiere efter den anden. Mange af filmene er længeventet, så det ser ud til at salene bliver helt fyldte med et forventningsfuldt publikum.

Her er et overblik over de ti måske vigtigste sommerfilm:
 

"Jurassic World 3: Dominion" foregår fire år efter den sidste film ”Fallen Kingdom”, og er den sidste i trilogien. Jurassic fans over hele verden har glædet sig filmen, hvor det endeligt bliver afgjort om menneskeheden kan leve side om side med de enorme dyr. Denne film er ekstra særlig, da vi møder nogle tidligere karakterer igen.
Premiere d. 9. Juni.


"Lightyear" er filmen om, hvordan Buzz Lightyear blev en helt. I denne film rejser han ud rummet og bliver til en vaskeægte Space Ranger. Efter hjemkomsten hyldes han og får endda sin egen actionfigur, som er den vi idag alle kender! Filmen er en god familiefilm og spændende for dem, som voksede op med Buzz og hans venner.
Premiere d. 16. juni.


”Elvis” følger  trenden, der over de seneste år har portrætteret mange af tidens store stjerner i form af musicals. Nu er tiden endelig kommet til Kongen af Rock’n’Roll med stjernefrøet Austin Butler i hovedrollen. Filmen lokker både hardcore fans og musikelskere.
Premiere d. 23. juni


”Minions 2: Historien om Gru” starter i Grus’s ungdom. Han drømmer om at blive medlem af The Vicious 6 – en ond gruppe af superskurke! De trofaste Minions hjælper Gru med at blive en rigtig skurk, og sammen planlægger de den allerførste mission. Den sidste film fra ”Grusomme mig” universet udkom i 2017, så denne dansktalende børnefilm er også længeventet.
Premiere d. 30. juni.


”Thor 4: Love and Thunder” samler for tredje gang i år alle Marvelfans. Efter ”Endgame” er Thor gået på pension, og higer nu efter indre fred. Søgen efter indre fred er bare ikke så let, som først antaget. I filmen møder vi blandt andre Peter Quill, resten af the Guardians of the Galaxy, Kongen Valkyrie og Thors ekskæreste Jane Foster. Følger man med i Marvel universet, så er ”Love and Thunder” en vaskeægte must-see!
Premiere d. 6. juli.

 

”Bullet Train” starter med karakteren Ladybug (Brad Pitt), som står på et tog i Tokyo. Hvad, der skulle være en simpel mission, bliver med ét frygtelig kompliceret. Fire andre seriemordere er på jagt efter ’hans’ kuffert. Hvem er i live, når toget stopper i Morioka? Filmen er en action-thriller instrueret af David Leitch; manden bag Deadpool 2.
Premiere d. 14. juli.


”Lille Allan” har udsigt til en lang og kedelig sommerferie efter forældrenes skilsmisse. Heldigvis bliver han rodet ind i et eventyr af sin ufo-besatte nabo Helge. Allan skaber kontakt til rummet, og et lille grønt rumvæsen ved navn Majken nødlander. Nu bliver det Allan og Helges opgave at beskytte Majken, da en gal samler kommer på sporet af hende! ”Lille Allan” er en skøn familiefilm, baseret på børnebogen af Line Knutzon og Peter Frödin.
Premiere d. 28. juli.


”Alle for 4” er spækket med store, danske stjerner. Ralf (Mick Øgendahl) og Timo (Anders W. Berthelsen) skal udføre deres vigtigste kup nogensinde. De skal nemlig vinde Timos kæreste tilbage! Undervejs møder de Stephania Potalivo, Hella Joof, Ulf Pilgaard, Gordon Kennedy og mange andre.
”Alle for 4” er sommerens helt store danske film – for både børn og voksne.
Premiere d. 11. august.


“After 4: After Ever Happy” afslører en dramatisk hemmelighed fra fortiden. Hardin bliver dybt rystet, og endnu engang bliver deres forhold sat på prøve. Filmen er den næstsidste i serien, og er helt sikkert en must-see for kvinder og veninder i alle aldre. 
Premiere d. 25. august.


”Kysset” med Bille August i instruktørstolen, er et romantisk drama i historiske rammer. Historien er baseret på bogen ”Ungeduld des Herzen” fra 1913, og August har selv tilpasset historien til danske rammer. Filmen skildrer forholdet mellem Edith, som forelsker sig i Anton, der er ved at uddanne sig til officer. Edith er netop blevet lam efter en ulykke, og Anton får stor medlidenhed med hende. Imens hendes kærlighed vokser, rykker krigen nærmere og nærmere.
Premiere d. 22. september.