Stort og småt fra vores verden

Drama eller komedie? Dansk film kan det hele!

Går du i biografen for at få dig et godt grin – eller er du mere til drama? Her får du et par gode bud på danske biograffilm, der har premiere i marts.

PREMIERE: 9. MARTS

”Ustyrlig” er inspireret af den gruopvækkende historie om kvindeanstalten på Sprogø. For 100 år siden, i 1923, blev den første pige sendt til anstalten på Sprogø, som først blev lukket igen i 1961.

I filmen møder vi den 17-årige Maren, der i 1933 bliver sendt til Sprogø, fordi hun ikke lever op til samfundets normer og forventninger til, hvordan en ung pige skal opføre sig.

Marens ophold på kvindeanstalten forløber dog ikke som ønsket, da hun – i stedet for at rette ind – får tændt en gnist i den ellers så tilpassede Sørine, som har været indlagt på Sprogø i 6 år. De to piger opbygger langsomt et venskab og en fortrolighed, som ender med at få konsekvenser for dem begge.

 

PREMIERE 16. MARTS

”Bytte bytte baby” er en komedie af Barbara Topsøe-Rothenberg, som skildrer den søde ventetid for to par, der begge er kommet i lykkelige omstændigheder ved hjælp af kunstig befrugtning. Men vent… Den søde ventetid bliver udfordret af, at fertilitetsklinikken er kommet til at bytte om på de befrugtede æg.

Nu er den alternative veganer, Liv, altså gravid med den kødspisende kontrolfreak Cecilies barn – og omvendt. Det sætter gang i en lavine af absurde konflikter, der ruller ind over de to kvinder og deres mænd, som bare forsøger at komme nogenlunde helskindet igennem den ikke så søde, men meget forvirrende, ventetid.