Stort og småt fra vores verden

Mest ventede premierefilm før sommerferien

Foråret er helt filmisk i sig selv. Ventet med længsel. Men et par underholdende timer i biografen, når græsset er slået og vasketøjet tørt, kan også noget! Her er vores bud på, hvilke film der i perioden vil tiltrække allerflest biografgæster på tværs af alder.

"Guardians of the Galaxy 3 Vol. 3"
De alternative rumhelte fra Marvels univers har siden 2014, hvor de første gang kunne opleves på lærredet, har fået en enorm fanskare. Filmen har premiere, den 3. maj.
 

"Fast & Furious X"
Ikke mange film når historisk op på siden af Fast & Furious i popularitet. Det beviser denne tiende filmudgivelse i rækken. Nu i sit tredje årti og stadig med stort set samme skuespiller-ensemble som i den allerførste film. Filmen har premiere, den 18. maj.


"The Flash"
Med afsæt i DC Comics superhelteunivers er turen nu endelig kommet til Barry Allen alias The Flash. Filmen har premiere, den 14. juni


"Elementært"
Disney PIXAR har godt fat i fortællekunsten uanset, hvad de kaster sig over. Her tager de i børnehøjde fat i et underholdende eventyr om elementerne ild, vand, land og luft. Filmen har premiere, den 15. juni.


"Toves værelse"
Et kig ind i det stormfulde ægteskab imellem to store kulturprofiler i Danmark. Tove Ditlevsen var kendt som digter og forfatter, mens Victor Andreasen var den skarpsindige cand.polit. og chefredaktør. Filmen er en del af programmet under Biografklub Danmark og har premiere, den 22. juni.


"Indiana Jones and the Dial of Destiny"
I denne 5. eventyrlige film med Harrison Ford i titelrollen er vi nået frem til 1960’erne, hvor rumkapløbet imellem USA og Rusland er på sit højeste. På rollelisten som superskurk ses i øvrigt danske Mads Mikkelsen. Filmen har premiere, den 29. juni.