Adibus hjælper unge med særlige egenskaber

Samarbejdet mellem AspIT og Adibus a/s får unge med særlige egenskaber i job

I samarbejde med AspIT i Skive, som er en erhvervsrettet it-uddannelse for unge med forskellige former for autisme, er Adibus a/s i Viborg direkte medvirkende til at unge med Aspergers syndrom får en tilknytning til arbejdsmarkedet.

AspIT ruster de unge til et liv udenfor ”systemet”. Personer med Aspergers syndrom har en række udfordringer, men også nogle særlige egenskaber som der tages højde for. Uddannelsen åbner en verden af nye veje og udfordrer eleverne på de begrænsninger, de føler de har, men hjælper også eleverne med at afklare de store ressourcer de besidder.

Tomas Kruse Schmidt, Handelsoverlærer på AspIT uddannelsen udtaler her:

”De har måske ikke kunnet klare folkeskolen, har oplevet mobning og er endt med at lukke sig inde derhjemme. De her unge mennesker mangler troen på egne evner og er ofte meget tilsluttede. Når de så starter på AspIT oplever vi, at vores elever tager nogle store spring og bryder ud af deres komfortzone.”


Adibus som praktikvirksomhed

En vigtig del af AspIT uddannelsen er tilknytningen til en arbejdsplads i form af praktikforløb, for at afklare elevens interesseområder og evne til at agere i en hverdag.

Adibus kan være et af de første praktiksteder, som eleverne på uddannelsen møder. Virksomheden bliver brugt til screening, for at få belyst hvilke egenskaber og kompetencer, især indenfor it, den enkelte elev besidder.

Adibus høster store roser fra AspIT som værdsætter samarbejdet.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Adibus, som tager et stort socialt ansvar. Det er fantastisk for os at samarbejde med et praktiksted, som har overskuddet til at hjælpe og ikke mindst troen på den her gruppes evner. Hos Adibus kan vi teste elevernes kompetencer og om de kan leve op til de normer og krav, der er på en almindelig arbejdsplads. Det er så rart at der findes virksomheder som har og ønsker at bruge ressourcerne på at hjælpe andre”, fortæller Tomas Kruse Schmidt.

Også teknologivirksomheden Adibus er glade for at kunne gøre en forskel for unge med udfordringer.

”Vi får altid motiverede praktikanter og det er rart som virksomhed at vide, at vi er med til at hjælpe unge mennesker videre i livet og i gang med en erhvervskarriere. Hvis man giver dem nogle gode, trygge rammer, så er det meget bekræftende at se, hvordan de udvikler sig fagligt og ikke mindst personligt.
Man skal aldrig være bange for at hjælpe og jeg kan kun opfordre andre virksomheder til, at tage praktikanter med Aspergers syndrom ind”
, udtaler virksomhedens medejer og direktør Henrik Eriksen.
 

AspIT uddannelsen tager 3 år og 80% af eleverne kommer herefter ud i job eller vælger at læse videre. Adibus har pt. en praktikant og en fastansat fra AspIT, som indgår på lige fod med sine kollegaer.

Adibus a/s er sammen med FS2 reklame a/s virksomhederne bag medieportalen Bookascreen.