Biografåret 2016: Kan "underdog´en" slå rekorden?

Ingen havde forudset at det ville blive så tæt! Men billetsalgsmæssigt er biografåret 2016 nu kun en halv procent fra rekordåret 2015.

Opgørelser lavet her i slutningen af august viser, at det svingende sommervejr samt det fantastiske udvalg af film har betydet, at de ca. 300.000 som 2016 har halset efter i løbet af sommeren nu næsten er indhentet.

 

Vi går ind i et efterår, hvor der er lagt i ovnen til den helt store kamp om endnu et rekordår og dansk film melder sig endelig også ind i kampen igen her fra september. Dansk film har indtil videre haft et katastrofalt år, men et par gode produktioner i den sidste tredjedel kan måske redde helhedsbilledet. Pt har de danske film en markedsandel på 19 %, hvilket kan virke noget nedslående i forhold til sidste års imponerende 30 %. I september kan vi fra dansk hånd blandt andet se frem til komedien Swinger med Mille Dinesen, Rasmus Botoft og Martin Buch i bærende roller. I starten af oktober kan vi glæde os til et gensyn med de velkendte karakterer Niels, Thomas og Andreas i Klassefesten 3 og så vi kan se frem til et nyt dansk drama omhandlende jødernes flugt under 2. verdenskrig med titlen Fuglene over sundet.

 

Hvor de stærke danske titler har været for få, har de amerikanske i stedet samlet et bredt publikum op og underholdt igen og igen. Og det stopper ikke foreløbig. Amerika sprøjter nemlig biograffilm ud i løbet af september måned og det er med de største A-list skuespillere i hovedrollerne. Iblandt dette felt af september film kan vi helt sikkert forvente et par kommende Oscar nomineringer.

 

Ja, biografåret 2016 er ”underdog´en” der kan ende med at slå rekorden. Vi følger spændt udviklingen og klapper i hænderne over den september måned, som vi lige er gået ind i.

 

Se listen over Top 25 år til dato som er udviklet af brancheforeningen Danske Biografer.