Biografens genåbning er gået over al forventning

Da alle landets biografer genåbnede i begyndelsen af Maj var det med et program fuldt af gentagelser. Skeptikere frygtede derfor, at publikum ville svigte. Men sådan er det langt fra gået.

 

Efteråret, julen og vinteren er traditionelt højsæson for biografer i Danmark, og det plejer udbuddet at afspejle med masser af store film. Både udenlandske og danske; så da alt blev lukket ned i december, manglede rigtig mange danskere stadig at opleve tre af de helt store fra dansk hånd. Hhv. Druk af Thomas Vinterberg, Retfærdighedens Ryttere af Anders Thomas Jensen og Lille Sommerfugl af Søren Kragh-Jacobsen.

Der er selvfølgelig også solgt billetter til andre film end til de nævnte tre. Det afsløres af aldersspredningen blandt publikum, og det styrker generelt biografernes selvopfattelse om at være positivt adspredende for hele familien. Corona-krise eller ej!

 

Fantastiske tal

Konkret viser en opgørelse på landsplan, at der i løbet af de første ti dage efter genåbningen er solgt næsten seks gange flere biografbilletter end i samme interval ved sidste års genåbning.

Ingen tvivl om, at de fine tal skyldes flere ting. Rent lavpraktisk har stort set alle i vores samfund lært at forholde sig til de særlige forhold og restriktioner, som pandemien har medført. Herunder har det igangværende vaccineprogram helt sikkert taget toppen af panikken og er blevet afløst af vi menneskers behov for at føle os frie igen.

Derudover forventer de danske biografer en travl sommer, da der under Corona nærmest er opstået en flaskehals af længe ventede premierefilm. Bl.a. Marco Effekten som kører på lærredet nu, Fast & Furious 9, Black Widow, Ternet Ninja og Pagten. Til efteråret er der også fantastisk film i vente med bl.a. No time to Die – den 25. i rækken om agent 007.