Biografernes april: Vækst i billetsalget

Flot april salg løfter biograferne

Knap 400.000 billetter var vi i marts måned bagud i forhold til 2016, men det er nu indhentet. April måned viste sig fra sin bedste side hvad angår salg af biografbilletter – godt hjulpet på vej af en god påskeferie, et mildest talt sløjt forårs vejr og selvfølgelig nogle rigtig stærke filmtitler.

I løbet af de første fire måneder af året, har over fem millioner gæster nu været forbi billetlugen og indløst billet til en biograffilm.

På trods af flere danske produktioner end samme periode sidste år, så halter året dog salgsmæssigt efter. For at sammenligne de danske film efter 2016´s første fire måneder med en markedsandel på 29%. Hvor samme periode i år har formået at opnå en markedsandel på 22%.


Men lad os nu ikke dvæle ved tallene endnu! Der er masser af store danske film på vej, Blockbuster-sæsonen venter forude og foråret viser sig så småt. Så lad os beholde de positive briller på.


I april har de helt store publikumsmagneter været Hollywood-produktionerne og især action braget ”Fast & Furious 8” har lagt gaderne øde. Til familierne er det stadig ”Beauty & the beast” og animationsfilmen ”Boss Baby” som præsterer, og også ”Smølferne 3” har gjort det overraskende godt i Danmark, sammenlignet med resten af verden.

Blockbuster-sæsonen i Bookascreen´s biografer starter i maj

I maj måned starter Blockbuster-sæsonen og nogle af årets måske største film får premiere. Blandt andet den længe ventede fortsættelse til pirat-serien ”Pirates of the Carribean: Dead Men Tells No Tales”, med Johnny Depp i hovedrollen som den excentriske Jack Sparrow. Ridley Scott er også tilbage i instruktørstolen med filmen ”Alien: Covenant”, hvor populære Michael Fassbender har hovedrollen sammen med Noomi Rapace. Og så melder den engelske instruktør Guy Ritchie sig ligeledes på banen, med en ny fortolkning af ridderne om det runde bord i filmen ”Arthur: Legenden om sværdet”.
Fra vore egne breddegrader er eneste nye skud på stammen i maj måned, Jens Dahl´s film ”3 ting”, som har to af Danmarks helt store skuespillere med på rollelisten. Hovedrollerne spilles nemlig af Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen.

 

Se her Top 10 listen over april og Top 10 år til dato, som er udarbejdet af Brancheforeningen Danske Biografer.