Biografernes juni måned: Ove allover…

En sur svensk mand blev månedens mest populære biografvalg

”En mand der hedder Ove” blev juni måneds bedst sælgende film. Filmatiseringen af den svenske bestseller af samme navn, var et frisk pust og filmen ramte et perfekt tidspunkt, ovenpå alle de vilde animations- og special effects film, som de sidste måneder har budt på. På månedens andenplads fulgte spil-filmatiseringen ”Warcraft” og tredjepladsen endte med at gå til det romantiske drama ”Mig før dig”.

I slutningen af juni udkom også fortsættelsen til den 20. år gamle ”Independence Day”.”Independence Day: Resurgence” endte i premiereugen med et salg på 42.000 billetter, hvilket må have været skuffende for den 1,3 milliarder kroner dyre produktion.
Dansk film haltede markant bagefter i juni måned og endte med en markedsandel på sølle 4,5 %. De to film som fik premiere i juni og dermed hev procentsatsen derop, var René Frelle Petersens ”Hundeliv” og filmen ”The Neon Demon” af Nicolas Winding-Refn. Til gengæld kunne vi glæde os over, at andre nationer havde valgt at sende deres film på gaden i juni måned. Det betød nemlig at måneden alt i alt endte bedre end juni 2015, hvilket i sig selv var ret imponerende.

Se Brancheforeningen Danske Biografers Top 10 liste for juni og Top 25 listen for første halvdel af 2016 nederst.

Hvad skal vi se i biografen juli måned

Ikke en eneste dansk film får premiere i juli måned og vi skal derfor igen sætte vores lid til udlandet. Heldigvis er det nu blockbustersæson, hvilket betyder masser af amerikanske storproduktioner. Biograferne kan derfor se frem til at glæde publikum med film som ”Ice Age: Den vildeste rejse”, ”The legend of Tarzan”, ”Den store venlige kæmpe” og ikke mindst ”Bourne 5”. Prognoserne for juli måned tegner derfor særdeles godt.

Dansk film gør lige nu sit for at sætte sig markant stærkere på biograferne i første halvdel af 2017. Se hvilke danske biograffilm vi blandt andet kommer til at se på lærredet