Biografklub Danmark præsenterer sæsonens film

Fire udenlandske og seks danske film danner rammen om dette års Biografklub Danmark program

Bookascreen giver dig her en oversigt over de film, du kan se med rabat, som medlem af biografklub Danmark.
 

Margrete Den Første

Trine Dyrholm spiller den visionære og styrende dronning Margrete den første af Danmark, der via sin adoptivsøn kong Erik reagerer både Danmark, Norge og Sverige.
Filmen er instrueret af Charlotte Sieling og har premiere 16. september.
 

Skyggen I Mit Øje

Grundet en tragisk fejl bombarderes den franske skole på Frederiksberg den 21. marts 1945. Filmen er instrueret af Ole Bornedal og bygger på fortællinger fra nonner, elever og tilfangetagne frihedskæmpere. Skyggen i mit øje kan ses i biograferne fra den 28. oktober.


House of Gucci

Lady Gaga får selskab af anerkendte personligheder som Al Pacino og Jeremy Irons i denne Ridley Scott produktion, som får premiere 2. december.
House of Gucci er historien om hvordan Maurizio Gucci´s ekskone, planlagde at dræbe sin mand, som var barnebarn til den verdensberømte designer Guccio Gucci. 


Downton Abbey 2

Den populære britiske tv-serie og sidenhen film af samme titel, Downton Abbey, får nu en fortsættelse.
Filmen foregår igen på det smukke herresæde, hvor familien Crawley har deres daglige gang i selskab med tjenestefolket.
Simon Curtis har denne gang fået instruktørstolen. Filmen får premiere 20. januar 2022.


Rose 

Dansk drama af Niels Arden Oplev med Sofie Gråbøl i hovedrollen. Filmen tager os tilbage til 1997, hvor hovedrollen Inger, i selskab med sin søster og svoger, tager på bustur til Paris.
Filmen får premiere 24. februar 2022.
 

Tag Min Hånd

Romantisk komedie med Mille Dinesen og Ulrich Thomsen og instrueret af Lars Kaalund.
Dinesen spiller den succesfulde læge, Maja, der bor i Århus i et skønt hus med sin teenagesøn, Magnus, og sin mand, Claes, der spilles af Ulrich Thomsen. Alt tegner perfekt, til Claes fra en ’tænke-pause’ i Dubai meddeler, at han vil skilles.
Filmen får biografpremiere den 24. marts 2022.
 

Opgøret – De Forbandede År 2

Fortsættelsen til den populære 2. verdenskrigsfilm De Forbandede År.
Filmen har igen blandt andre Jesper Christensen og Bodil Jørgensen i bærende roller og udspiller sig i 1943, hvor modstanden mod tyskerne vokser.
Anders Refn er instruktøren bag filmen, som får biografpremiere den 21. april 2022.


Belfast

Filmen er en samtidsfortælling om en dreng og hans families liv i arbejderklassen i 1960´ernes Belfast.  
Jamie Dornan kendt fra Fifty Shades, Caitriona Balfe fra tv-serien Outlander og ikonet Judy Dench kan blandt opleves i filmen, som er instrueret af Kenneth Branagh. Premieredatoen bliver den 19. maj 2022.


Verdens Værste Menneske 

Norsk, humoristisk drama om jagten på kærlighed og livets mening i Oslo. Vi følger her Julie, som kæmper med karrieren og kærlighedslivet.
Joachim Trier har instrueret og i hovedrollen ses det unge stjernefrø Renate Reinsve. Filmen får biografpremiere den 16. juni 2022.


Resten Af Livet

Dansk drama og ægteparret Maren og Egon lever et stilfærdigt liv, indtil den da hvor en frygtelig tragedie rammer dem. Filmen er optaget i Tønder og sætter fokus på de stille eksistenser og den jyske sindighed.
Filmen er instrueret af Frelle Pedersen og får premiere 7. juli 2022.

 

Kontakt bookascreen hvis du ønsker at høre mere om biografreklamer på lærredet i perioden, hvor Biografklub Danmark filmene kører.