Biografklub Danmarks 2019/2020 program

Bookascreen giver dig overblikket over den nye Biografklub Danmark sæson

Den populære filmklub er fra slutningen af august igen klar med ti filmperler, som du, der har tilkøbt medlemskab kan se i biografen til halv pris.

Bookascreen giver dig her et overblik over Biografklub Danmarks filmprogram for sæsonen 2019/2020.
 

1: ”Ser Du Månen, Daniel”. Biografpremiere 29. august.

I filmen fortælles den gruopvækkende og autentiske historie om fotografen Daniel Rye´s tid i fangeskab hos islamister i Syrien. ”Ser Du Månen, Daniel” er en barsk gengivelse af fotografens oplevelse som fange sammen med flere andre udlændinge. Filmen er instrueret af Niels Arden Oplev og i hovedrollen ses den højaktuelle Esben Smed.

 

2: ”Downton Abbey”. Biografpremiere 26. september.

Vi er i år 1927 og familien Crawley, som mange kender fra den populære engelske tv-serie, får royalt besøg på Downton Abbey, hvilket skaber såvel store som små problemer blandt herskab og tjenestefolk. ”Downton Abbey” har de velkendte karakterer fra serien i hovedrollerne, men fungerer som en selvstændig film og kan derfor godt ses uden foregående kendskab til universet.

 

3: ”Kollision”. Biografpremiere 31. oktober.

Dette danske drama er en gribende fortælling om en skilsmisse og den dyre pris, som de stridende parters niårige datter må betale, da hun ender som kastebold mellem sin mor og far. Bag filmen står de tre Avaz brødre, som sidste år debuterede med filmen ”Mens Vi Lever”. ”Kollision” består af et stjernecast med blandt andre Nikolaj Lie Kaas, Cecilie Stenspil og Rasmus Bjerg i hovedrollerne.

 

4: ”Knives Out – Var Det Mord”. Biografpremiere 5. december.

Oplev en vaskeægte mordgåde, når vi med filmen ”Knives Out” inviterer til et rigtigt mordmysterie, som du aldrig har oplevet det før! Under mistænkelige forhold findes den 85-årige krimiforfatter Harlan Thrombey død. En selvsikker privatdetektiv sættes til at opklare mysteriet, hvilket leder ham ind i et net af løgne, beskyldninger og falske spor fra Harlan´s dysfunktionelle familie og tjenestefolk.

 

5: ”De Forbandede År”. Biografpremiere 9. januar.

Handlingen her bringer os tilbage til tiden under anden verdenskrig og er Anders Refn´s største og mest ambitiøse film til dato – den har også være tyve år undervejs.
Jesper Christensen spiller rollen som Karl Skov der er ejeren af en elektronikfabrik. For at beskytte sin familie og ansatte, bringes Karl Skov mod sin vilje ind i et samarbejde med den tyske besættelsesmagt om leverance af elektronik til det tyske marked.

 

6: ”Bombshell – Opgørets Time”. Biografpremiere 27. februar.

Der sættes spot på tiden op mod #metoo bevægelsen og verdenshistoriens mest magtfulde tv-station Fox News i denne film, som bygger på sande begivenheder om tre kvinders kamp, for at vælte tv-stationens magtfulde topchef og ikke mindst ændre arbejdsvilkårene på en meget sexistisk arbejdsplads. De tre stærke kvinder spilles af ingen ringere end Nicole Kidman, Margot Robbie og Charlize Theron.

 

7: ”Little Women”. Biografpremiere 26. marts.

Det er Louisa May Alcotts højtelskede roman fra 1869, der her genfortolkes og filmatiseres af instruktør Greta Gerwig.
Da faderen drager i krig, må de fire søskende Meg, Jo, Beth og Amy stå sammen og hjælpe både hinanden og deres mor gennem den svære tid. ”Little Women” er en hjertevarm og rørende fortælling om de fire søstres vej fra piger til kvinder.

 

8: ”Undtagelsen”. Biografpremiere 30. april.

”Undtagelsen” er en nervepirrende thriller, der bygger på Christian Jurgersens anmelderroste roman om fire kvinders hverdag præget af magtkampe, alliancer og hvisken på arbejdspladsen.
Da to af kvinderne pludselig modtager dødstrusler, mistænkes i første omgang en serbisk krigsforbryder, men er det i virkeligheden voksenmobning på kontoret og hermed en anden der står bag truslerne?

 

9: ”Wild Rose”. Biografpremiere 28. maj.

Et velspillet, originalt drama med stortalentet Jessie Buckley i hovedrollen. Filmen er fyldt med fantastisk musik og omdrejningspunktet for handlingen er netop en kvindes drøm om, at flytte fra Glasgow til Nashville og slå igennem som countrysanger. Men drømmen om at blive sanger er langt væk, når man er alenemor til to og arbejder som rengøringsdame.

 

10: ”Vores Mand i Amerika”. Biografpremiere 18. juni.

Mens Danmark straks underlagde sig den tyske besættelsesmagt under anden verdenskrig, sad den danske ambassadør i Amerika med andre planer for sit fædreland. Christina Rosendahl har instrueret denne sande fortælling om vovehalsen Henrik Kauffmann, som kæmpede for at give danskerne deres frihed tilbage og som skabte exceptionelle resultater til en høj pris. Ulrich Thomsen og Mikkel Boe Følsgaard er hovedrolleindehaverne.