Dansk dominans på biograflærredet

Det går jo over stok og sten.. 

Med efterårets komme fulgte de danske storfilm også trop, hvilket betyder at den danske markedsandel er steget markant over de seneste måneder. På nuværende tidspunkt har dansk film derfor en markedsandel på 28,8 % til sammenligning med 2017, hvor procenten samlet set endte på 19 %. Der er altså stor fremgang at spore og med flere penge på vej til dansk film, kan vi allerede nu begynde at glæde os til 2019. For hvis der er noget os danskere gider, så er det at se danske film!

I november måned nåede fire danske film med i Top10. Det gælder Paprika Steen´s ”Den Tid på Året”, den storsælgende ”Journal 64”, familiefilmen ”Julemandens Datter” og det episke drama ”I Krig og Kærlighed”.


December i biografen

Tre danske film er klar på biograflærredet i december. Den 13. december lægger vi ud med premiere på filmen ”Christian IV – Den Sidste Rejse” med Baard Owe i hovedrollen, og den 25. december udkommer Hella Joof´s ”Happy Ending” samt Anders Mattesen´s ”Ternet Ninja”.  

Der er også masser af guf til biografgængerne blandt de udenlandske film. Blandt andet kan det anbefales at se Bradley Cooper og selveste Lady Gaga i sammenspil i musikfilmen ”A Star is Born”, som vises fra den 6. december. Julen byder også på action og speciel effects for alle pengene, når Marvel den 13. december melder klar med superheltefilmen ”Aquaman” med Jason Momoa i hovedrollen. Den 20. december følges der op med premieren på den ottende Rocky film i form af ”Creed 2”, hvor den unge Adonis Creed bliver trænet af Rocky Balboa. Og så bliver det den 25. december til et glædeligt gensyn med den ikoniske barnepige Mary, i filmen ”Mary Poppins vender tilbage”.


Få et overblik over de enkelte film performance her, hvor vi giver dig Top 10 for november måned samt Top25 listen år til dato, som begge er udarbejdet af Brancheforeningen Danske Biografer.