De amerikanske blockbusters fik biografsucces i juni

Bookascreen ser nærmere på biograferne juni måned 

Juni måned bød på flere store biografsucceser – fælles for dem alle var dog, at det var amerikanske produktioner.

Både ”Pirates of the Caribbean”, ”Kaptajn Underhyler”, ”Wonder Woman”og “Baywatch” havde alle en fantastisk måned, mens rosinen i pølseenden “Grusomme Mig 3” fik en fantastisk åbning med 91.585 solgte billetter på månedens sidste fire dage.

De danske film på playlisten i juni måned præsterede desværre ikke som håbet. Måneden blev dog alligevel en succes, da billetsalget på danske film i forhold til juni 2016, havde en markant stigning. Den stjernespækkede ”3 Ting” fra maj og junipremieren ”Den bedste mand” – fortællingen om bokseren Jørgen ”Gamle” Hansen, betød at dansk film kom ud med et okay resultat, selvom man måske havde håbet på mere fra de to danske produktioner. Dansk film endte derfor med at sætte sig på 11,8% af billetsalget, hvorimod vi sidste år kun nåede op på beskedne 4,5%.

Salgsmæssigt år til dato ligger vi side om side med 2016, så publikums lyst til at se film i biografen er stadig høj og det er tydeligt, at publikum værdsætter kvaliteten, lyden, billederne og oplevelsen som man får, når man sætter sig i biografens bløde sæde.

 

Se Top 10 listen for juni måned 2017 lige her og Top 25 listen år til dato nedenunder.