Fire danske film med på Top 10 over november måned

Bookascreen tager et kig på biografernes november måned 

Med en markedsandel på 21,2 % kom dansk film godt igennem november måned og det resulterede i hele fire film på månedens Top 10 liste. Det blev også den første måned i år, hvor dansk film kunne overgå 2015. Samlet set halter dansk film stadig markant bagefter 2015, men skal man finde de positive briller frem, så har det været en rigtig flot måned for dansk film.
For året ligger billetsalget for danske film nu på 2,6 millioner billetter, og et forventet estimat for året er på sammenlagt 3 millioner. Til sammenligning solgte de danske film i 2015 4,2 millioner biografbilletter.

 

Selv om at månedens billettal ser fine ud, så manglede november måned sidste års store billetsluger James Bond filmen ”Spectre”, hvilket tydelig ses på månedens opgørelser. ”Spectre” solgte sidste år imponerende 795.636 billetter og manglen på sådan en storfilm kan blive en af grundene til, at året 2016 ender dårligere end biografåret 2015.

 

De udenlandske film har i 2016 til gengæld oplevet en stigning på 5 % – især takket være de amerikanske produktioner.
Billetslugerne for november måned blev knap så overraskende ”Fantastiske skabninger og hvor de findes”, derudover klarede filmatiseringen af bestseller bogen ”Kvinden i toget” og Marvel produktionen ”Dr. Strange” sig flot.
Mens de dansk sprogede film halter bagefter, kan vi i stedet glæde os over, at der er masser af dansk islæt i de store Hollywood produktioner. Mads Mikkelsen kan stadig opleves som skurk i ”Dr. Strange”, Sisse Babett Knudsen med en fremtrædende rolle i ”Inferno” og tegnefilmen ”Trolls” bygger på danske Thomas Dam´s små langhårede trolde.

 

Se månedens Top 10 liste samt årets Top 25 til dato, som er udviklet af Brancheforeningen Danske Biografer.