Flot juli for dansk film og mere håb er på vej

Selvom varmen de sidste 3 måneder har bagt ned over hele landet, så har danskerne også søgt væk fra solen og ind i biografmørket, hvor to danske film har været nogle af de store trækplastre.

Familiefilmen ”Far til Fire i Solen” og dramaet ”Den Skyldige” er faldet i danskernes smag og har vist rigtig gode takter, hvilket tydeligt ses hvis man kigger på besøgstallene. 

Og en lille optur var lige hvad dansk film trængte til. For juli måned gav en flot oprejsning i forhold til samme måned sidste år, og derved fik vi rettet lidt op på tendensen som i længere tid har været, at danskerne foretrak udenlandske produktioner. For juli 2018 endte markedsandelen for dansk film på 25,2% i forhold til 10,2% i samme måned 2017.

 

I august kan det igen blive til dansk succes, når det storslåede kærlighedsdrama ”Lykke-Per” får premiere sidst på måneden. Det er Henrik Pontoppidan´s selvbiografiske roman, som her vækkes til live på det store lærred og fortolkes af selveste Bille August. Filmen får Danmarkspremiere den 30. august.

Et par uger før får en anden dansk produktion premiere. Her er tale om ”Wonderful Copenhagen”, som bygger på virkelige fortællinger og skildrer livet i København med fokus på traffickingmiljøet omkring Kødbyen. Filmen kan ses i biograferne fra den 16. august.

 

Få et samlet overblik over hvilke biograffilm der solgte billetter i juli måned, og en oversigt og de bedst sælgende år til dato herunder.