Guide til sommerens største biograffilm

Biograffilm vi glæder os til

Vi er på vej ind i sommermånederne og man skulle måske tro, at strandstole, grillhygge og generelt udeliv fylder det hele sådan en dansk sommer. Men faktisk ligger biograferne også højt på listen, når det kommer til danskernes foretrukne sommeraktiviteter med familie og venner.

 

Bookascreen giver dig her en guide over sommerens største biograffilm.

”The Conjuring 3”, premiere den 3. juni. Sommeren starter med et rigtig gys når tredje film i rækken om nattens dæmoner vender tilbage. En mand hævder denne gang at være besat af en dæmon, og det er derfor op til de paranormale efterforskere Ed og Lorraine at finde frem til sandheden.

 

”Center Vagt”, premiere 10. juni. Det er instruktør Rasmus Heide, kendt for ”Blå Mænd”, der står bag denne komedie med Rune Klan og Stephania Potalivo i de bærende roller.

 

”Buster Oregon Mortensen”, premiere 17. juni. Jep! Det er vores allesammens Buster, der er tilbage i en nye filmatisering om den ikoniske og folkekære dreng.

 

”Fast & Furious 9”, premiere 24. juni. Det bliver den næstsidste film i rækken med Dom som leder for bilentusiasterne. Udover det velkendte cast, dukker John Cena denne gang op i rollen som Doms bror.

 

”Spirit 2 – En fri sjæl”, premiere 1. juli. Fortsættelsen til den smukt animerede ”Spirit – hingsten fra Cimarron”. Spirit møder i denne film pigen Lucky, som flytter fra byen ud på landet.

 

”Flummerne”, premiere 8. juli. Animationsfilm om det nuttede, pelsede donutformede søskendepar Op og Ed. Filmens ene instruktør er blandt andet kendt for ”Monsters Inc.” og ”Simpsons The Movie”.  

 

”Black Widow”, premiere 9. juli. Marvels russiske superspion Natasha Romanoff får nu sin helt egen superheltefilm. Scarlett Johansson har hovedrollen i filmen, hvis handling foregår før Avengers filmene.

 

”Cinderella”, premiere 15. juli. Camila Cabello har hovedrollen i denne liveaction fortolkning af Disney klassikeren "Askepot". Musicalen er en nyfortolkning efter en idé af den allestedsværende Jamen Cordon.

 

”Space Jam 2: New Legacy", premiere 15. juli. Der skulle gå 25 år før den ikoniske komedie ”Space Jam” fik en opfølger. Tidligere var det Michael Jordan, der måtte hjælpe Looney Tunes basketballholdet og denne gang er det LeBron James, der må slå sig sammen med holdet og kæmpe for deres frihed.

 

”Gunpowder Milkshake”, premiere 29. juli. Filmen introducerer et nyt kuld kvindelige actionhelte og lejemordere og minder stilmæssigt om blandt andet ”Kill Bill” filmene. Lena Headley fra ”Game of Thrones” kan opleves i en af hovedrollerne.

 

”Jungle Cruise”, premiere 30. juli. Denne eventyrfilm er baseret på Disneylands forlystelse med samme navn. De modige eventyrere, som skal klare farlige dyr og udfordrende labyrinter i junglen, spilles af Emily Blunt og Dwayne Johnson.

 

”Pagten”, premiere 5. august. Filmatisering om perioden i den danske forfatter Karen Blixens liv, hvor hun indgår en pagt med en ung, lovende forfatter og tager ham under sine vinger. Bag filmen står Bille August og i rollen som Karen Blixen ses Birthe Neumann.

 

”Det sidste brev fra din elsker”, premiere 12. august. Forfatteren JoJo Moyes har fanget mange – især kvinder, med sine nærværende og rammende kærlighedsromaner. En ung journalist finder nogle kærlighedsbreve fra 1960´erne og bliver besat af tanken om, at finde ud af hvad der skete med det forelskede par.

 

”Ternet Ninja 2”, premiere 19. august. Anders Matthesens første filmhit om den lille ninja solgte i 2019 over 950.000 biografbilletter og nu er en fortsættelse klar til lærredet. Den ternede ninja og hans ven Aske ender denne gang i Thailand, hvor de skal redde børnearbejdere.

 

Kom på lærredet i biograferne landet over denne sommer. Ring og hør hvordan.