Nu starter biografernes højsæson..

Bookascreen ser nærmere på biografernes august og september 

Sommermånederne var bestemt gode for biograferne og efter en lidt stille sensommer, kommer de helt store titler nu som perler på en snor.

3 stærke titler fik premiere i slutningen af august, og det bliver interessant at se, hvad animationsfilmen ”Biler 3”, Erik Clausen´s ”Aldrig mere i morgen” og den stjernespækkede actionkomedie ”Hitman´s Bodyguard” kan præstere fra starten af efteråret. Vi har høje forhåbninger - især til at en dansk film kan opnå succes og være med til at pynte på salgstallene.

I 2017 har de danske film indtil videre opnået en markedsandel på 17,9 %, hvilket er en smule efter 2016 (19 %) og langt bagefter rekordåret 2015, som endte med hele 30 %. Mon september måneds ”Gud taler ud”, en filmatisering af Jens Blendstrup´s roman, kan pynte endnu mere på tallene.

Filmene som har båret august igennem er hovedsageligt det smukke krigsdrama ”Dunkirk” og de populære figurere i filmen ”Grusomme Mig 3”. Derudover har en anden animationsfilm nemlig ”Emoji Filmen” og gyserfortsættelsen ”Annabelle 2: Skabelsen” gjort sig flot bemærket.

 

September måned starter stærkt ud den 7. september med premiere på Stephen King´s ”IT”, som er en fantastisk blanding af gys, smukke scener og endda tilsat lidt humor. Samme dag udkommer komedien med fart over feltet ”Logan Lucky”, hvor stjerner som Channing Tatum, Daniel Craig og Katie Holmes kan opleves i hovedrollerne.

Ugen senere - nemlig den 14. september, er der igen rift om gæsternes gunst med film som ”American Assassin”, ”Borg” og ”Mother”.  

Den 21. september har vi igen storfilm på programmet til både børn og voksne, når de bærende film ”Kingsman 2: The Golden Circle” og ”Lego Ninjago Movie” udkommer.

Vi slutter måneden af den 28. september med premiere på den føromtalte ”Gud taler ud”.

 

Det bliver altså en september måned med smæk for skillingen, så ses vi i biografen??  – det tror jeg nok vi gør!

 

Se en oversigt over august måneds Top 10 liste samt 2017 år til dato, som er udarbejdet af brancheforeningen Danske Biografer.