Over 1 million biografgængere i januar måned

2018 kom godt fra start og der er fremgang at spore i salget af biografbilletter

Året som helhed spås at blive et fantastisk stærkt biografår for både danske og udenlandske film og med 1,1 millioner solgte biografbilletter i januar, er vi allerede godt i gang.
 

Januar blev dog ikke måneden, hvor de danske produktioner slog de udenlandske. Christian Tafdrup´s ”En frygtelig kvinde” og den engelsksprogede Per Fly film ”Dobbeltspil” var ikke nok til at overgå de mange store (især amerikanske) film, som biograferne havde på programmet i januar. Måneden blev for dansk film heller ikke bedre end 2017, hvor markedsandelen faldt fra 34% i 2017 til 19% i 2018. Men lad os glæde os over, at året stadig er i sin spæde start og at der venter en masse dansk filmguld lige rundt om hjørnet. 
 

Bedre så det ud for de udenlandske film, som på flotteste vis endte med fremgang i billetsalget.

Kvalitetsfilm som ”Star Wars: The Last Jedi”, “Ferdinand”, “Jumanji: Welcome to the Jungle” og Oscar favoritten “The Billboards outside Ebbing, Missouri” klarede sig over alt forventning og lagde sig i spidsen på listen over 2018´s bedstsælgende biograffilm.


Her i februar måned venter vi i spænding på at se, hvad endnu en række storfilm kan præstere i sammenspil med en altid fænomenal vinterferie, som trækker både børn, unge, voksne og ældre ind i biografmørket.
 

Se Top 25 listen over de bedstsælgende biograffilm udarbejdet af Brancheforeningen Danske Biografer, her.