Positive vinde over Hollywood

Filmindustrien i gang igen efter USA’s Corona-nedlukning

Lune vinde er nærmest konstante i Los Angeles, og nu er de også mere positive, end de længe har været. Det kan mærkes i Hollywood!

Efter måneder, hvor filmoptagelser har været på stand-by pga. Corona-pandemien, er mange skuespillere, kamerafolk m.fl. tilbage på job, oplyser det amerikanske nyhedsmedie, Digiday.

Det er rigtig godt nyt, synes vi; også selvom niveauet ikke er normalt endnu.

Ifølge FilmLA, der bl.a. administrerer officielle tilladelser til filmoptagelser, har man her p.t. modtaget 422 ansøgninger mod 577 på samme tid sidste år. Dette skyldes bl.a. økonomi, idet de forholdsregner, der stadig stilles krav om, øger produktionernes omkostninger op til 30%.

Summa summarum…

Nu er det realistisk at forvente et vist flow af premierer fra filmbyen over dem alle.


Status i Danmark lige nu

Hertillands har TV- og filmbranchen heldigvis også fået gang i produktionerne igen. Men både selve nedlægningen og senest genoptagelsen under de nye forholdsregler har kostet rigtig mange penge.
Derfor oprettede Kulturministeriet i juni en hjælpepakke til branchen på kr. 20 mio. fra puljen, der fordeler overskuddet fra Danske Spil.

Hjælpen svarede nogenlunde til, hvad Det Danske Filminstitut havde håbet på, mens Producentforeningen havde noget større forhåbninger til beløbets størrelse.
Idet begge instanser på et senere tidspunkt håber at få del i overskydende licensmidler, er de dog begge taknemmelige og ser med fortrøstning på fremtiden.