September var god over hele linjen..

Et noget varieret filmudbud tiltrak biografgængerne

Månedens helt store vindere blev ”IT” med 203.201 solgte billetter, ”Aldrig mere i morgen” med et salg på 164.877 billetter og på tredje pladsen med 163.349 solgte billetter kom ”Biler 3”.

Erik Clausens ”Aldrig mere i morgen” gjorde meget mere end at få en 2. plads på månedens Top 10. Den sendte også langt om længe lidt opmærksomhed mod danske film, som hele året har haft det svært.
Markedsandelen for september måned endte på 21,1 %, hvilket er noget højere end sidste år, hvor tallet lå på bare 8,2 %. 2017 kan dog ikke følge med rekordåret 2015, hvor september pga film som ”Klovn Forever”, ”Sommeren 92” og ”Krigen” opnåede en andel på hele 46,3 %.

År til dato har danske film nu en markedsandel på 18,2 %, som næsten er på højde med sidste år.
Ser vi på filmåret som helhed, har over 9 millioner danskere nu indløst billet til en biograffilm i løbet af 2017.

Oktober er en sikker vinder for de danske biografer

Blockbuster sæsonen er nu på sit højeste og med en efterårsferie ventende rundt om hjørnet, er der som altid store forventninger til oktober.
Hele 11 nationer er repræsenteret i oktober måneds filmudvalg. Fra dansk hånd er der 4 titler på programmet: Cirkus Summarum filmen ”Sikke et Cirkus” af Lotte Svendsen, animationsfilmen ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære”, samt dramaerne ”Mens vi lever” og ”Darling”.

Se september måneds Top 10 liste over mest sete biograffilm og se Top 25 listen over år til dato her.