Superheltene indtog lærredet med et brag

Se Top10 listen over april måned

Så blev spændingen udløst! Efter længere tids venten og en forsalgs-kø der lagde biografernes hjemmesider ned, kom den endelig!

”Avengers: Endgame” har været længe undervejs og tallene taler for sig selv.

Filmen fik Danmarkspremiere den 24.4, og har derfor ikke haft mere end en uges tid til at positionere sig på april måneds Top10 liste. Hvilket dog skulle vise sig at være mere end rigeligt, for at kunne indtage første pladsen.

”Avengers: Endgame” nåede samlet set op på et seertal på 296.506 publikummer for april. Dertil har filmen på verdensplan klaret sig fænomenalt og nu vippet ”Titanic” fra 1997 af pinden, ved at indtage anden pladsen på listen over de mest indtjenende film nogensinde. Kun James Camerons ”Avatar” fra 2009 kan med sine 2,78 milliarder dollars overgår Avengers-fortsættelsen, som indtil nu har nået en indtjening på 2,18 milliarder dollars.

Måneden bød også på flotte besøgstal til den danske film ”Dronningen”, som i alt er set af 277.850 biografgængere. Hvor dansk films markedsandel for 2018 nåede op på bare 10 %, er film som blandt andet ”Dronningen” skyld i en fremgang i 2019, så vi her opnår en andel på i alt 27,9 %.

 

Maj måned på biograflærredet

Måneden byder på flere helligdage, hvilket som regel betyder flere besøgende i biograferne.

Udover de to ovennævnte film fra april, kan man i maj opleve film som liveaction filmatiseringen af ”Aladdin”. Der er et gensyn med store monstre i ”Godzilla: King Of Monsters”. Der er komedier i form af ”Long Shot” og ”The Hustle”. Man kan opleve Ryan Reynolds som Pikachus stemme i ”Pokemon: Detective Pikachu” og så er der en ny musical på vej, når Taron Egerton portrætterer Elton John i filmen ”Rocketman”.

 

Se april måneds Top10 lige her og Top25 år til datolisterne her.