Vi kigger i krystalkuglen: Læs om forventningerne til biografernes 2016.

2015 har været og er stadig et exceptionelt godt biografår – men betyder det så, at 2016 bliver en skuffelse? Bestemt nej – en lille nedgang måske, men ellers fortsætter de gode takter med storfilm på stribe helt til enden af 2016. 

Vi forventer at komme flyvende fra start, når januar byder på titler som ”Den Gode Dinosaur”, Thomas Vinterbergs skildring af livet i 70´erne med filmen ”Kollektivet” og Quintin Tarantino filmen ”Hateful Eight”. Derudover byder årets første måneder på titler som ”The Revenant” med Leonardo DeCpario, ”The Big Short” med Brad Pitt og den danske fortælling ”The Danish Girl” med Eddie Redmayne i hovedrollen – disse tre film bliver forudset til, at vælte sig i Oscar nomineringer.

Hvor den største danske film i 2015 blev ”Klovn Forever”, bliver det med al sandsynlighed Jussi Adler Olsens ”Flaskepost fra P”, som bliver den danske publikumsmagnet i 2016. På komediesiden kan vi se frem til ”Klassefesten 3 – Dåben”, hvor forgængeren præsterede at sælge omkring 500.000 biografbilletter.

Superheltene ser også ud til at blive markant stærkere i 2016, end de var i 2015. ”Batman vs. Superman” lægger ud, skarpt forfulgt af ”Captain America: Civil War”.
Det som vi ikke får at se i 2016 er en ny ”James Bond Spectre”, til gengæld er hans fysisk sammenlignelige spion kollega Matt Damon tilbage i rollen som Jason Bourne med den originale instruktør bag kameraet. Der er derfor ingen tvivl om, at ”Bourne Chapter 5” bliver en af årets allerstørste actionfilm.


Familiefilmene bliver også opgraderet i 2016. Filmselskaberne er nemlig også klar over at familiefilmene kan hive både børn og voksne ind i de bløde biografsæder. Hen over sommeren i år solgte animationsfilmene ”Minions” og ”Inderst Inde” faktisk tæt på 1 million billetter i Danmark.
På børnefronten vil blandt andet ”Kung Fu Panda 3” blive en af årets bedst sælgende animerede film. Af danske produktioner melder en ny ”Min søsters børn” sig på banen, hvor de denne gang er kommet til Kina.


”Star Wars: the force awakens” slutter det store filmår af i 2015, men det bliver kun til to ugers spilletid, før vi skifter til et nyt år og det betyder faktisk at 2016 byder på hele to Star Wars film. ”The force awakens” vil stadig være på sit højeste når 2016 starter og allerede i december 2016 kan vi se frem til endnu en Star Wars film - denne gang endda med vores egen Mads Mikkelsen i en af hovedrollerne.

Et lille udpluk af hvad vi ellers kan se i 2016:

Teenage horror komedien ”Gåsehud” med Jack Black.
Aminationsfilmen ”Alvin og de frække jordegern på farten” med Jason Long.
“My big fat greek wedding 2” med John Corbett.
Det danske drama ”Der kommer en dag” med Sofie Gråbøl og Lars Mikkelsen.
Filmen ”Warcraft” som er baseret på spillet af samme navn.
”Jack Reacher 2” med Tom Cruise i hovedrollen igen.
”Star Trek 3” er tilbage med det samme cast.
”Bridget Jones 3: Baby” med Renée Zellweger og Colin Firth vender tilbage.

Kommer vi til at kede os i 2016…..Det ser bestemt ikke sådan ud! Derfor er der også god grund til at være til stede der, hvor målgruppen er. Læs mere om mulighederne for at få en biografreklame på lærredet lige her

God fornøjelse med filmåret 2016.