Vidste du dette – 5 historiske film facts til dig

Bookascreen har fundet 5 interessante film facts..

 

1. Danmarks første filmforevisning fandt sted i Københavns Panorama den 7. juni 1896, hvor en kavalkade af franske stumfilm blev fremvist.


2. Filmklassikeren Borte med blæsten fik premiere i Amerika i 1939. 19 år skulle der dog gå før filmen fik premiere i Danmark. Her kom den nemlig først på lærredet i 1958, hvilket skyldtes at den amerikanske filmproducent ikke var tilfreds med afregningerne fra de danske biografer. 


3. Morten Korch filmen ”De røde heste” fra 1950 er stadig den mest sete biograffilm i dansk historie. Over 2,3 millioner publikummer så den i biografen.


4. I 1954 solgte de danske biografer imponerende 60 millioner biografbilletter. Som naturlig følge af at Statsradiosymfonien i samme periode begyndte at sende regelmæssige tv programmer, faldt billetsalget herefter og er aldrig nået samme niveau igen.


5. Den mindst sete biograffilm vist i de danske biografer er rockdokumentaren ”Som et strejf” fra 1993. Ifølge Danmarks statistiks database solgte dokumentarfilmen om Danmarks rockhistorie kun sølle 3 billetter. Det vides ikke om de 3 publikummer så filmen sammen!