Stort og småt fra vores verden

Nyt Biografklub Danmark program: Pilou åbner ballet

Glæd jer til en sæson med disse biograffilm - fem af dem danske!

”Når Befrielsen Kommer”, premiere 24. august.
Pilou Asbæk har hovedrollen i denne storfilm, hvor et forstanderpar under 2. verdenskrig bliver beordret til at huse tyske flygtninge.
Filmen er en fortælling om næstekærlighed i en tid med tvivl, afmagt og beskyldninger. ”Når Befrielsen Kommer” er inspireret af virkelige hændelser og Danmarks håndtering af over 250.000 tyske flygtninge, som under og efter krigen søgte hjælp i Danmark.
 

”Madeleines Paris”, premiere 28. september.
En hjertevarm fortælling om et uforudset venskab.  92-årige Madeleine bliver hentet af en taxa, der skal køre hende på et alderdomshjem. Taxa-chaufføren med det bløde hjerte indvilger i at køre kvinden rundt til alle de lokationer, der har haft betydning for hende.
 

”Hygge!”, premiere 26. oktober.
Dansk komediefilm med Sofie Torp i hovedrollen, om det vi danskere netop er allerbedst til…Hygge!
En klassisk vennemiddag sættes på prøve, da en af vennerne foreslår at de alle deler indholdet fra deres telefoner.
Hvilket sætter venskaberne OG hyggen på prøve.
 

”Synkefri”, premiere 30. november.
Den autentiske fortælling om en tragisk nat i Hirtshals i 1981, hvor ni fiskere og folk fra en redningsbåd omkommer. Filmen handler om en af de efterladte familier, som mistede sin mand og far.
 

”Farven Lilla”, premiere 18. januar 2024.
Den ikoniske bestseller gengives nu som musical. På producersiden står Oprah Winfrey og Steven Spielberg bag, mens Hally Berry kan opleves i hovedrollen. Den oprindelige film fra 1985 blev dengang nomineret til hele 11 Oscars.


”Rom”, premiere 22. februar 2024.
En rigtig feelgood film om kærlighed på den lange bane.
Det aldrende danske ægtepar Gerda og Kristoffer er taget på forlænget weekendtur til Rom. Her møder ægteparret Gerdas kunstlærer fra hendes ungdom, hvilket sætter ægteskabet på prøve.


”Past Lives”, premiere 21. marts 2024.
En rørende universel kærlighedshistorie om to tidligere barndomsvenner, der genforenes i New York efter at være blevet skilt ad grundet en flytning fra Sydkorea til Canada.
Filmen fik ståede klapsalver til premieren på årets Sundance Film Festival.


”Hammerskjöld”, premiere 18. april 2024.
Svensk politisk drama om den tidligere diplomat og FN´s Generalsekretær Dag Hammerskjöld, der døde i et flystyrt i 1961. Sidenhen er der sået tvivl om flyet i virkeligheden blev skudt ned.


”Maskerade”, premiere 23. maj 2024.
Dansk familiedrama med Lars Ranthe og Stine Stengade i hovedrollerne, mens instruktør Christina Rosendahl er bag kameraet.


”One Life”, premiere 20. juni 2024.
Engelsk drama med Anthony Hopkins bygget på virkelige hændelser om en ægte helt. Nicholas Winton hjalp under 2. verdenskrig med at redde hundredvis af børn fra nazisterne.


Vær klar på biograflærredet når Biografklub Danmark sæsonen starter. Kontakt os på 97513070.